zaterdag

West Yellowstone (MT) - Canyon Village/ Yellowstone (WY) 11 augustus, 94 mijl

Na een goede nachtrust in Al's Ho, gaan we vandaag Yellowstone in. Maar eerst even contact zoeken met Visa, want niet overal wordt Esmée's creditcard geaccepteerd en dat levert - hoewel we overal uiteindelijk kunnen betalen - toch wel vervelende situaties op. Een meisje van Visa legt uit dat de USA tot de risicogebieden behoren en dat dus niet elke card dan geautoriseerd is.
Blijkbaar is dat met de card van Jos wel gebeurd, hoewel we ons daar niet van bewust zijn, maar het zal onmiddellijk worden gecorrigeerd. Het is allemaal voor uw veiligheid probeert het Visa-meisje nog, maar wij vinden het een rare zaak dat je blijkbaar moet gaan doorgeven waar je vakantie hebt als je overal wilt kunnen betalen; en over wiens veiligheid hebben we het? Dan nog even langs de souvenirshop. Jaren geleden zijn we begonnen lepeltjes van alle staten waar we geweest zijn te sparen. Het leek een leuk idee maar ze zijn niet makkelijk te vinden, en als we ze vinden is het soms toch wel prijzig als ze $7,= voor een lepeltje vragen en er 50 staten zijn.
We hebben inmiddels 17 lepeltjes en we missen nog 17 lepeltjes van bezochte (incl deze vakantie te bezoeken) staten. We kunnen de verzameling uitbreiden met New Mexico en South Dakota, en daarmee komt de verhouding op 19/15 te liggen. Inmiddels wil Esmée ook een State Map stikker die eigenlijk voorop een RV is. Deze kunnen we thuis op hangen en zo dagelijks zien welke staten we bezocht hebben (en nog een keer willen zien) en nog niet bezocht hebben en dus echt een volgend reisje noodzakelijk maken.
Dan gaan we Yellowstone in en we doen eerst het zuid-westelijk gedeelte met de vele geisers en Old Faithful. Het blijft een bijzonder gezicht dat op veel plaatsen stoom of heet water uit de grond komt, terwijl op enkele meters afstand koele beekjes stromen. Blijkbaar zijn het geheel gescheiden circuits onder de grond die elkaar af en toe en bij toeval ook bovengronds kruisen.
Verder zijn de kleuren die je bij de poeltjes en stroompjes ziet overal anders, variërend van rood naar geel, van groen naar bruin en van blauw naar violet en alle denkbare tussenkleuren. Een ding blijft overal gelijk, de lucht van de poeltjes, stroompjes en stoomgaten blijft niet te harden. Old Faithful blijft natuurlijk een publiekstrekker van jewelste en al ver voor de aangekondigde voorstelling zit het publiek op de bankjes te wachten tot de stoom en het hete water uit de grond omhoog zullen spuiten. Na afloop applaudisseert het Amerikaanse publiek beleefd alsof het om een theatervoorstelling gaat. We blijven dit soort zaken wat on-invoelbaar vinden vanuit onze achtergrond, alsof je zou klappen voor de vloed die opkomt. We vinden de uitbarsting van Old Faithful toch wat tegenvallen. De vorige keer barstte hij veel mooier uit. Maar door zijn voorspelbaarheid om 1 x per 91 minuten uit te barsten biedt hij wel de garantie dat je het schouwspel van een uitbarsting ook werkelijk ziet.
We wandelen langs de verschillende bronnen bij Old Faithful, die minder stabiel zijn en waarvan de sommige exemplaren zijn die eens per jaar of minder een eruptie veroorzaken. Het blijven allemaal wonderlijke bronnen en het is geweldig om hier te lopen, te kijken, te filmen en te ervaren. Super!
In Canyon Village hebben we een hutje gehuurd en net als vorige keer blijkt het ook niet veel anders dan dat; een houten container met twee bedjes, een douche en toilet. Als je moe bent slaap je toch wel en bovendien zijn we blij voor deze nacht een plek in het park te hebben, voor gisteren en morgen was dat niet mogelijk.

Allemaal bedankt voor de reacties in het gastenboek en per mail. Leuk!
Ja, Marja de foto's gaan komen. We zijn eigenlijk gewoon te lui geweest om ze over te zetten van het toestel naar de laptop, maar dat is nu gebeurd dus ze komen eraan! En de USA is inderdaad een zeer besmettelijk virus. Er zijn momenten dat we vergeten te genieten van "het moment" en al weer denken aan de vakantiebestemming voor 2011.
Yellowstone Canyon Village Cabin $79,76 incl. tax
Reageer hier


KLIK HIERONDER OP OUDERE BERICHTEN OM VERDER TE LEZEN !