zaterdag

Kanab (UT) - Page (AZ) 3 augustus, 141 mijl

Vandaag al vroeg uit de veren om naar Page te gaan. Nog even tanken en een snel ontbijtje bij de Mac en op weg naar Arizona. Maar eerst gaan we nog lans het Bureau voor Land Management om te vragen naar de conditie van de route naar Buckskin Gulch. Deze schijnt geheel tot onze verbazing goed te zijn, we zullen het voor de zekerheid ook nog even bij het BLM kantoor aan de 89 vragen, want die zijn goed op de hoogte van de lokale situatie en de regen die gevallen is. Daar wordt aangegeven dat er wel wat water staat op de house rock valley road, maar dat met een 4WD de bypass genomen moet kunnen worden. We zullen wel zijn en beginnen aan de weg.
De weg is breed en goed begaanbaar tot op 3/4, dan zien we het deel van de weg dat onder wat staat. Gelukkig wijze de bandensporen ons op de bypass. Dan nog is het stevig door het water crossen maar het lukt redelijk makkelijk. Met een gewone auto zou het zeker niet gelukt zijn. We parkeren de auto op de parkeerplaats waar ook de route naar de Wave start. We kopen voor $6,=p.p een permit op de parkeerplaats. We steken de weg over en gaan links de Coyote Wash in. Deze staat niet echt onder water maar de bedding is toch behoorlijk nat zodat je soms onverwacht wegglijdt. Na 2,1 km lopen we zo de Wire Pass slot canyon in. We moeten even door lopen en dan komen we vanzelf in Buckskin Gulch terecht, tenminste als er niet een groot rotsblok ligt waar je over naar benden moet en waar geen enkele vorm van ondersteuning blijkt die je straks gaat helpen om weer boven te komen. Omdat we maar met zijn tweetjes zijn besluiten we de gok niet te nemen, we keren om en lopen terug naar de parkeerplaats. We balen er wel enorm van want deze slot canyon hadden we erg graag gezien. Maar het risico dat we niet meer terug over het rotsblok kunnen schatten we beide te hoog in. Terug naar de auto en weer richting highway 89.
We komen langs de Paria Movie Set, waar vroeger veel films en series zijn opgenomen. De set is een aantal jaren geleden afgebrand maar volgens de kenners is het landschap daar nog steeds een van de mooiste van Utah. We hebben het al eerder bezocht maar gaan nog even kijken nu we onverwacht tijd hebben. We rijden de dirtroad af en komen bij het laaggelegen gedeelte van de set. Hoewel de rangers steeds aangeven dat alles berijdbaar is - zeker met een fourwheel drive - blijkt een flinke laag rode modder onmiddellijk rond de banden te blijven zitten als we door een wash rijden. Gelukkig hebben we een lage gearing, dus we kunnen gewoon door. Als we weg willen rijden moeten we door een wash waar water door stroomt en dan blijkt dat zelfs een 4x4 moeite kan hebben met rode modder rond de banden en een stijl hellinkje van een meter of drie. De auto glijdt weg en dreigt vast te blijven steken. Gewoon even naar voor en achter steken en niet te veel gas geven en we hangen buiten de wash tegen de helling aan. Dan snel de wielen laten spinnen op de droge grond om de modder wat van de banden af te krijgen en vervolgens trekt onze Ford zich keurig over het hellinkje heen. Lang geleden in het leger geleerd en het werkt nog steeds. Gelukkig maar want een behulpzame voorbijganger was al naar zijn auto gesneld om ons uit de modder te trekken. Dat hoefde gelukig niet.
We komen op weg naar Page nog een keer langs de toadstool hoodoo's, paddestoel-achtige steenkolommen waarvan de hoed meestal van een andere steensoort is dan de steel. Bij toadstool staat een hele serie van deze wonderlijke steensculpturen. Ook voor de 3e keer blijft dit een schitterend gebied.
Vervolgens eerst maar even inchecken bij de B&B, Rose walk inn in Page. Een gezellig Amerikaans huishouden, waar naast de pensionhoudster ook nog wat kinderen en aanhang logeren, ze helpen allemaal mee in het pension. We drinken wat in de tuin onder de schaduw van een boom en worden gezelschap gehouden door Mrs. Geiger en een kleinkind.
Het is nog vroeg dus we besluiten nog even wat mooie hoodoo's te gaan bekijken bij Stud Horse Point. We hebben ze snel gevonden en ze zien er werkelijk schitterend uit. Leuk van die mooie hoodoo's op een onverwachte plaats. Bij de hoodoo's staat een terreinwagen volgepakt met kampeer- en trekuitrusting. Erbij ligt een man op een matje te rusten en een vrouw bestudeert de kaart. Het lijken echte explorers.
Terug naar onze B&B waar intussen ook allerlei gasten zich gemeld hebben. We zijn benieuwd waar iedereen uiteindelijk een plekje zal vinden. De andere morgen blijkt een deel van de familie in de woonkamer gebivakkeerd te hebben. Het gaat er allemaal losjes aan toe en dat hoort een beetje bij vakantie. De pensionhoudster is erg verbaasd als ze hoort wat er de komende dagen voor ons nog op het programma staat: Yellow Rock beklimmen, Coal Mine Canyon en de Blue Canyon. Ze heeft er allemaal nog nooit van gehoord en denkt dat we geologen zijn ;-)
Rose Walk Inn (3 nachten) $210,= incl tax
Reageer hier