zaterdag

Rocky Mountains National Park (CO) 20 augustus

Het ontbijt bij de Four Winds bestaat uit cupcakes, koffiekoeken, jus en koffie. Je komt er de dag niet op door, maar je komt er mee op gang. Vandaag is het weer een stuk beter dan gisteren en ook de bergen zien er vriendelijker uit. We rijden een deel van de route van gisteren, maar dan omgekeerd om de westkant van het park te bezoeken. Daar zijn de meeste wandelroutes en enkele ervan willen we gaan proberen. We doen lang over de oversteek over de berg omdat er veel wegwerkzaamheden zijn. Soms heb je geluk dat je nog wat wildlife ziet, maar meestal is het wachten in de lange rij die zich voor de verkeersregelaar gevormd heeft van soms wel vijftig auto's. Het schiet niet erg op dus als we de bergpas over zijn is het tijd voor lunch. Daarna starten we met een klein trailtje, de coyote trail. Jos liet enigszins overmoedig weten dat de afspraak met de Moose pas aan het eind van dit wandelingetje was, maar zelfs hij was verrast toen inderdaad op het eind van de trail een Moose met jong rustig aan de overkant van het beekje stond te eten van een struik. Inmiddels had zich een flinke groep fotografen verzameld, maar de Moose was er niet van onder de indruk. Na verloop van tijd liep ze rustig met haar jong door de beek naar een ander stukje oever. Gelukkig had Esmée haar videocamera heel de tijd aan, zodat we echt een heel leuk filmpje hebben van dit tafereeltje.
We zijn nog maar amper weer op weg of er zijn al weer Mooses gesignaleerd, twee flinke jongens aan de kant van de weg. Dit is de eerste vakantie dat we Moose zien, maar we hadden zeker niet verwacht in zulke getale; later die dag zullen we er nog verscheidene zien.
We rijden door naar Grand Lake, een alleraardigst plaatsje aan het meer in het zuiden van Rocky Mountains National Park. We bezoeken twee watervallen, de Adams waterval met een klein wandelingetje er naartoe en en waterval die en wandelingetje vereist van 6,8 mijl. Het moet volgens de beschrijving een bijna vlakke wandeling zijn, maar onze ervaring is anders, na een eerste deel van 3 kwartier begint het pad steeds meer de stijgen zonder dat de waterval in beeld komt. Na 5 kwartier beginnen we te denken dat we toch ergens een verkeerde afslag hebben genomen en 10 minuten later weten we dat zeker. Hoewel verkeerde afslag? Er waren geen afslagen. We horen beneden ons wel wat water stromen over wat stroomversnellinkjes, maar een waterval zien we niet. Het is inmiddels ruim na vijf uur en we moeten ook nog terug, dus keren we om zonder een echte waterval gezien te hebben. Later blijkt dat we mogelijk nog vijf minuten door hadden moeten lopen. Op de terugweg zien we eerst een hert met twee jongen en later zien we op een weide vijf Mooses. Na een eindeloze wandeling terug - althans zo lijkt het - bereiken we toch weer de parkeerplaats. Op weg terug naar Estes Park zien we veel wild, enkele elanden, en veel, veel hertachtigen, soms wel zestig of meer bij elkaar en soms moet je wachten tot ze de weg overgestoken zijn. Tegen donker zijn we terug in Estes Park. Snel een paar taco's halen bij de Taco Bell en dan naar het motel. Daar blijkt dat de maid service onze kamer vandaag heeft overgeslagen, dus moet er snel nog iemand komen om wat handdoeken te verversen. Je hebt van die dagen...












Het Stanley Hotel in Estes Park waar Stephen King zijn boek The Shining op heeft gebaseerd.Reageer hier