zaterdag

Salt Lake City (UT) - Tremonton (UT) 8 augustus, 203 mijl





Nadat we hebben uitgecheckt bij Howard Johnson lopen we eerst nog even naar Tempel Square om wat foto's te maken; gisteren hadden we geen camera bij ons.
Het is een mooie rustige dag, de meeste mormonen bezoeken vast een gebedsdienst op zondag. De meeste mormonen zijn vandaag te herkennen, mannen met een wit overhemd en een stropdas (geen colbert) en de dames in lange rok en blouse.
Daarna wandelen we op het gemak naar het grootste winkelcentrum van Salt Lake City, the Gateway, dat speciaal gebouwd is voor de Olympische winterspelen van 2002. Voordat je het weet ben je uren verder en we hebben nog een heel programma te doen, onder andere naar de zoutmeren rondom Salt Lake City. We rijden niet helemaal naar de grote zoutvlakten - dat is ons met 150 mijl enkele reis net iets te ver - maar ook dichterbij Salt Lake City zijn er zoutwinningen met grote zoutvlakten. We rijden 65 mijl om " het" te kunnen zien. Het is bijzonder om zo'n vlakte zien en er aan de kant op te gaan staan, een dikke korst wit reflecterend zout.
Dan op weg naar het noorden, richting Yellowstone. We besluiten vooral de binnenwegen te nemen en te kijken hoe ver we komen. Uiteindelijk belanden we in Tremonton een dorp in de middle of knowhere, op de kruising van de I15 en de 84, en nemen onze intrek in het Sandman Motel, gerund door een Amerikaan die in zijn jonge jaren enkele jaren in België heeft gewerkt. We hebben. bijzondere buren, aan de ene kant een echtpaar dat onderweg is met een aanhangwagen vol spullen, waarvan we uit hun onderlinge gesprek begrijpen dat ze die willen achterlaten, waarom is ons onduidelijk en gezien de ruziënde toon lijkt het ons niet gepast om hierover door te vragen. Aan de andere kant komt een echtpaar uit Colorado waarvan de man geïnteresseerd is in petrogliefen, hij heeft er een paar aardige boekjes over bij zich. Die mogen we wel even lenen. Het blijken wetenschappelijke werkjes te zijn van een wetenschapper van een universiteit in Arizona. Hij weet er inderdaad veel van! Onderweg kom je altijd interessante mensen tegen.We rijden nog even naar de lokale supermarkt, eten een hapje en drinken nog een biertje in de zon. We hebben niets te klagen.
Sandman Motel $57,= incl tax
Reageer hier