zaterdag

Estes Park (CO) – Nederland – Boulder – Denver (CO) 21 augustus, 215 mijl.

Vandaag vertrekken we bijtijds uit Estes Park om richting Denver te gaan.
We nemen de Peak-to-Peak highway wat een (onvoorbereid dus voor ons) onverwacht mooie route is. Het is de weg aan de rand van de Rocky Mountains N.P. en het uitzicht is geweldig. We komen langs een kerkje, waar veel in getrouwd wordt en waar de Paus in 1993 is geweest en waar hij verklaard heeft dat alleen god zoiets moois als de Rocky Mountains gemaakt kan hebben. Op het terrein is ook een retraite centrum. We kijken wat rond en vervolgen dan onze route.
We komen langs het plaatsje Nederland en dat is natuurlijk een stop waard. We hebben een paar jaar terug ook al eens een plaatsje Nederland of Holland bezocht en dat was helemaal in stijl met een molen en een winkel met Nederlandse producten. Maar niet in Nederland, Colorado. Niets dat wij met Nederland associëren, dus lopen we de VVV in. Ook daar niets Hollands, anders dan Nederlanders die het gastenboek hebben getekend. Wat ons wel opvalt zijn de vele T-shirts en andere souvenirs zijn als herinnering aan een jaarlijks 3 dagen durend evenement in maart mbt “Frozen death guy”. Het zegt ons helemaal niets. Als we op een terras koffie gaan drinken zoeken we de betekenis van het jaarlijkse festival op op internet en er blijkt een grappig verhaal aan vast te zitten. Een Noor die zijn grootvader in 1989 in de VS in wilde laten vriezen en deze grootvader krijgt nog maandelijks "ijs gebracht". (Lees hier het verhaal)
We lezen ook dat in het naburige spookstadje Caribou – althans op de Caribou Ranch - een opnamestudio stond, die in 1985 is afgebrand en waar vele bekenden artiesten zoals Elton John, Chicago, U2, en John Lennon hun muziek hebben opgenomen. Helaas staan de verbrande resten op een privéterrein en is deze niet voor ons toegankelijk.
Bij Boulder canyon zien we mensen die aan rock-climbing doen.
Nou zij liever dan wij. Het is wel een spectaculair gezicht om de klimmers naar boven te zien gaan, maar wij beperken ons tot de route naar de Boulder-Falls.
Daarna slaan we af naar het dorp Boulder dat een gezellige winkelstraat moet hebben. Het is dat we het van verschillende kanten hebben gehoord, want we kunnen ons niet voorstellen dat hier –aan de rand van het gebergte- een dorp moet zijn. Maar inderdaad komen we in Boulder dat toch nog een populatie van 100.000 inwoners schijnt te hebben. De winkelstraat is autovrij gemaakt, vol met straatartiesten en restaurantjes en terrassen. Wij strijken voor de lunch neer bij Old Chicago, hetgeen een goede keuze blijkt te zijn. Als de bestelling arriveert weten we al meteen dat we dit niet op gaan krijgen. Toch komen we een heel eind en daarna bekijken we nog wat winkeltjes en vervolgen de route naar Denver.
In Denver rijden we eerst langs caravan world om de sticker map en dan naar de Colorado Mill waar outletachtige winkels zijn gevestigd. We scoren wat T-shirts bij GAP en American Eagels en hebben dan geen zin meer in shoppen en gaan naar het gereserveerde hotel: de Hyatt in downtown.
Meteen staan er aardige mannen klaar om de koffers te sjouwen en de auto naar de parking te brengen maar Jos houdt ze vriendelijk op afstand. Dit is ons laatste hotel dus dat betekent dat alle losse zakjes, schoenen, etc uit de auto moet en dat vergt wat tijd. De mannen wachten geduldig af en als alles uit de auto is valt het ons mee: dit is echt minder dan vorig jaar.
We mogen kiezen welke floor we willen en we gaan voor de 25e; lekker hoog dus misschien wel een mooi uitzicht over Denver.
Dan lopen we door de 16e straat (shopping district), drinken een biertje op het terras en kijken om ons heen. Vooral de zwervers vallen op. Toch is de sfeer op straat niet grimmig. Er is een free shuttle die de 16e straat op en neer rijdt dus mochten we niet meer willen lopen dan kunnen we de bus pakken. We kijken nog even bij de bekende boekhandel Tattered Cover Book Store en als we richting het hotel teruglopen om ons te buigen over de avondmaaltijd zien we dat er een “movie in the park” is. We nemen plaats op een van de bankjes en wachten, en wachten en wachten. 8 uur, kwart over 8, maar om half 9 gaat het er dan echt van komen dat de Wizzard of OZ, de versie met Judy Garland van start gaat. We kijken 45 minuten en besluiten dan maar voor een eenvoudige maaltijd te gaan; we hebben nog broodjes en chips liggen en we eten de koelbox leeg ;-).
Hyatt $145 incl tax (2 nachten) + $56 parkeergeld
Reageer hier