zaterdag

Page (AZ) - Richfield (UT) 6 augustus, 225 mijl

Vandaag vertrekken we uit Page richting Salt Lake City, dat we in twee etappes zullen doen. Om de hoek van de B&B woont een verwoed verzamelaar van beren: de hele tuin zit er vol mee. Het is dat we net het idee voor onze voortuin klaar hebben, anders had dit ons mogelijk nog op een idee gebracht. Vandaag hebben we gepland tot Richfield, Ut. Het is een rit door de bergen en we zien het landschap langzaam veranderen van meer rotsige bergen naar meer alpenweide-achtige omgevingen. We volgen de 89 naar het noorden en stoppen onderweg even voor een kop koffie bij de plaats Junction, een kruising met de 130. De koffie heet cappuccino, maar het is vooral heel zoete koffie-achtige drank met veel melk en een smaakje. De prijs is voor de omstandigheden meer dan fatsoenlijk - het is het enige café in mijlen op een drukke kruising, dus hadden ze iedere prijs kunnen vragen- maar ze houden het schappelijk.We rijden nog steeds via de 89 binnendoor omdat we het leuk vinden om iets van de typische plattelandsdorpjes te zien. Een van die idyllische plattelandsdorpjes is Joseph, waar we natuurlijk even stoppen. Dit is een van de weinige plaatsen in de US waar wij een kilometerslang fietspad hebben gezien dat parallel loopt aan de autoweg. Het is vooral een toeristische route.
Richfield ziet er uit als een lieflijk dorp, met winkeltjes aan twee kanten van de doorgaande straat, waar we onze intrek nemen in de Appletree Inn. De prijs is goedkoop voor een kamer met een groot bed, douche, internet tv, koelkast, magnetron, strijkgerij, koffiezetapparaat en föhn. We doen even boodschappen bij de Walmart en bij de Dollarstore en willen eigenlijk een wasje doen, maar helaas is de wasgelegenheid niet van dien aard dat we dit makkelijk doen. Een van de volgende dagen dan maar.
Richfield blijkt een kleiner dorp dan we dachten, een maal de hoofdstraat op en neer lopen (max. 1 km) en je hebt alle winkeltjes gezien. In ieder geval een aardige wandeling.
Het motel waar we verblijven kent geen grote klandizie, want afgezien van een andere auto blijft het stil op de parkeerplaats. Het is vast een dorp dat in de winter de wintersporters gastvrij ontvangt en in de zomer alleen een verdwaalde toerist onderdak biedt.
Appletree Inn $40,= incl tax
Reageer hier