zaterdag

Chadron (NE) - Alliance (NE) - Chayenne (WY) 18 augustus mijl

Voor vandaag hebben we nog niet echt een doel. We weten nog niet of we in Nebraska blijven, of we naar Wyoming teruggaan of toch doorrijden naar Colorado. De reisgids vertelt over Nebraska dat er bij Alliance een bijzondere bezienswaardigheid is, waarbij met oldtimer auto's een kopie is gemaakt van Stonehenge in England: carhenge! Het begon als een grapje bij een familiefeestje, maar inmiddels staan in een wijde cirkel grijze oldtimers in een kring met hier en daar een auto er dwars bovenop, een exacte kopie van de stenencirkel in Stonehenge. De County heeft nog wel geprobeerd om de oude auto's te laten verwijderen, maar de inwoners van het dorp hebben met succes actie gevoerd om deze bezienswaardigheid te behouden.
Bij Alliance besluiten we een binnendoorroute te nemen naar Scottsbluff. Op de kaart in de Rand Macnally lijkt het allemaal erg simpel en volgens Esmée is het dat ook. TomTom werkt niet mee, die heeft geen enkele zin om een binnendoorroute te vinden, hoe vaak we ook vragen om een alternatieve route. Met de schaal van de kaart zijn niet alle details van de binnenwegen te zien (we zien een lijn met 2 bochten) en na een half uurtje rijden over een dirtroad genaamd "rockroad"staan we op een weg met No Outlet op het erf van een boer. Die blijkt niet thuis, dus de weg vragen kan niet. Toch maar even terugrijden. Nadat we met Scottsbluff en Mitchell geen treffer hadden bij TomTom, voeren we nu Minatare in en plots herkent TomTom waar we zijn en is hij ook bereid een route naar Scottsbluff uit te stippelen via de door ons bedoelde dirtroad. |Wel geeft TomTom aan dat over deze rit van 45 mijl, we ruim 5 uur zullen doen. We kunnen het ons niet voorstellen en rijden door. Gelukkig maar want de tijd wordt snel bijgesteld. Daarna verloopt het allemaal heel soepeltjes en komen we op onze dirtroad, die deels uit gravel en deels uit zandpaden bestaat, zelfs nog tegenliggers en plaatselijk verkeer tegen. Eenmaal passeren we een "echte" cowboy. Geweldig. Af en toe komen we langs een ranche en we vragen ons af hoe het zou zijn om hier te leven. Aan de doorgaande weg van Nebraska wonen is al alleen, maar hier moet je wel depressief worden lijkt ons. Toch maakt deze verbazing en het uitzicht deze rit tot een geweldige ervaring, doordat we een kijkje krijgen hoe het leven er achter de hoofdweg uit ziet. Echt een topdag.
Zodra de dirtroad overgaat in asfalt komen er ook weer meer huizen en voor we het weten komen we uit in Scottsbluff. We picknicken in het pioneer park in de schaduw, want het is inmiddels 96 F geworden.
In Scottsbluff is er een nationaal monument dat bestaat uit een onderdeel van de Oregon-trail. We bezoeken het visitor center en onze Nationale Park Pas blijkt hier geldig. Er blijkt een autoroute te zijn naar de top van een van de hoge rotsen van het Scottsbluff monument. Even lijkt die niet bereisbaar, want er is wat steen van de berg op de weg gevallen, maar al snel blijkt het sein "weg vrij" gegeven te worden. Op de top heb je een fraai uitzicht over Scottsbluff en Gering en over het omliggende weidelandschap. Als het wat begint te druppelen rijden we naar Kimball waar we denken te overnachten. Een blik op dit troosteloze dorp met zijn drie motels is genoeg om te besluiten om door te rijden naar Wyoming, een uurtje verder, en te slapen in Cheyenne. Dat klinkt makkelijker dan het is want veel motels zijn vol en het kost enige moeite om een motel te vinden dat een bedje voor ons vrij heeft. We slapen uiteindelijk in de Rodeo Inn, dat verrassend betaalbaar blijkt (de hotels die vol zaten gingen vanaf 89 dollar) en vlak bij ook nog een aardig restaurant heeft, Shari's. Shari's is gespecialiseerd in taart en andere zoetigheid, maar is ook dag en nacht open voor iedere hongerige reiziger, zoals wij. We werken nog wat aan onze blog, verzamelen nog wat ebooks voor de iPad en wat gokspelletjes voor op de computer en besluiten dat het mooi geweest is voor vandaag.
Rodeo Inn $44,= incl tax. Reageer hier