zaterdag

Page (AZ) Tuba City (AZ)/ Balanced Rock 5 augustus, 216 mijl

Voor vandaag staat er een tochtje naar Yellow Rock op het programma. Daarvoor moet je over de Cottonwood Canyon Road. Twee jaar geleden hebben we die gravel/dirtroad ook al eens gereden en toen bleek dat deze route niet altijd bereidbaar was vanwege regenval in de bergen eromheen. Dus informeren we vandaag eerst maar eens bij het Bureau of Land Management. De ranger die er zit is onverbiddelijk:"impasseble"! Onbegaanbaar.
Yellow Rock is volgens hem niet te bereiken. Ook andere reisdoelen aan de cottonwood canyon road of elders, zoals Waterslot Canyon, lijken door de overvloedige regenval niet bereikbaar, dus maken we een alternatief plan.
Eerst rijden we even langs Horseshoe Bend, een mooi uitkijkpunt over een schitterende bocht in de Colorado rivier. Een niet geheel ongevaarlijk punt, want nog deze week is een onfortuinlijke Griekse toerist honderden meters naar beneden gevallen en heeft dat niet overleefd. Wij blijven op gepaste afstand van de rand. We balen allebei nog steeds dat we gisteren de Balanced Rock niet hebben kunnen vinden. Het is misschien niet het meest indrukwekkende wat we kunnen zien maar dat we het niet hebben kunnen vinden zit ons niet lekker.
We gaan dus toch nog een keer op zoek naar Balanced Rock bij Tuba City (2 uur rijden). Dit keer hebben we een andere routebeschrijving bij ons en deze keer lukt het ons wel om de beroemde zwarte stenen kogels van een meter of twee doorsnee te vinden.
Het is inderdaad State Route 264, dan na 8 mijl rechts de Indian Route 6710 op, na 1,2 mijl rechtsaf en dan moet het niet 0,2 mijl verder zijn maar 0,3 mijl rechtdoor en dan links af de weg nog 0,2 mijl vervolgen.
Het is inderdaad een bijzonder gezicht, een tiental zwarte kogels die op een enkele plek in het landschap bijeen liggen terwijl ze verder in de omgeving nergens te vinden zijn. Bij deze bezienswaardigheid blijkt dat niet alle beschrijvingen op internet even nauwkeurig zijn.
In de beschrijving die wij bij ons hadden bleek een klein stukje informatie te ontbreken waardoor je in die omgeving nooit op de goede plek uit zou komen. Gelukkig zijn er altijd meerdere beschrijvingen te vinden. Toch heeft het ons heel wat tijd gekost om deze rocks te vinden. Hopelijk leveren ze mooie plaatjes op.
's Avonds zou er een openlucht film zijn in Page, maar we vrezen dat het er niet van zal komen omdat het in de omgeving van Page begint te onweren. We eten wat bij Danny's en kunnen vanaf onze plaats bij het raam de ontwikkeling van het onweer goed zien. Het blijft onophoudelijk bliksemen en uiteindelijk vallen er ook dikke druppels. De openlucht toeschouwers zullen het vast niet droog houden. Wij gaan niet eens meer kijken, maar terug naar de B&B
Reageer hier