zaterdag

Denver (CO) 22 augustus, 12 mijl

Vandaag is onze eerste trip naar de cherry Greek Mall, om o.a. een omslagje voor
de iPad te halen. Er zijn veel verschillende modelletjes in omloop, maar de meest aangewezen is een omslagje van Apple zelf, die ervoor zorgt dat de iPad heel dun blijft. Afrekenen in de winkel bij een jongetje die je streepjescode leest met zijn iPhone en vervolgens je creditcard-gegevens ermee inleest, waarnaar je zonder bonnetje (dat komt per mail) of zonder plastic zakje de winkel verlaat, voelt toch enigszins onwennig.
Daarna nog even door de winkels van American Eagles en Abercrombie om te kijken of we nog leuke shirtjes kunnen scoren. Het is een bijzonder winkelcentrum met op
verschillende plaatsen uitgebreide sofa's waar je op reuze tv-schermen de US-open tenniskampioenschappen kunt volgen. Zo bijzonder, het kan werkelijk alleen in Amerika.
We zoeken vervolgens en winkelcentrum met een wasserette, want we willen toch wel met schone was terug naar huis, anders heb je thuis onmiddellijk een hoop zooi. En nu kan het lekker schoon en fris tesamen met een dozijn droogtrommeldoekjes de koffer in. De wasserette is een prachtige plek om het Amerikaanse leven te observeren. Er zijn veel verschillende types en de meesten zijn niet te beroerd om een praatje te maken. Na een uurtje kunnen we weer terug naar het hotel.
We wandelen over 16th Ave en lunchen heerlijk bij de Cheescake Factory waar ze naast heerlijke zoetigheid ook een uitgebreide kaart hebben voor lunches en diners. En ook hier zijn de porties natuurlijk zo groot dat je voorlopig geen honger meer kunt hebben. We zitten heerlijk buiten op het terras, wat hier in Denver downtown overal kan. Geeft een ongedwongen en relaxte sfeer.
Onze weg vervolgt zich naar de Starbucks om koffie te drinken en onze weblog bij te houden. We merken dat het uploaden van foto's erg afhankelijk is van een goede internet-verbinding. Bij Starbucks ben je ervan verzekerd dat die er altijd is. Het valt ons op hoeveel mensen Starbucks op die manier gebruiken, want het lijkt met alle laptopjes wel een studiezaal van de universiteit. We generen ons een beetje dat we zo lang zitten te internetten, maar dat blijkt hier geen enkel probleem en het feit dat er veel mensen (zonder nieuwe consumptie!) hier al langer zitten dan wij stelt ons gerust.
Tijd om even naar het hotel te gaan en te kijken of we kunnen inchecken bij British Airways. Dat laatste kan niet, maar een stoeltje vastleggen kan wel, dus dat doen we even. Weten we zeker dat we een lekker plekje met zijn tweeën hebben.
We hebben nog tijd om het Denverse Capitool te bezoeken en de marker te zien voor de One Mile High aanduiding. Colorado is bekend als de staat die voor het grootste deel 1 mijl boven zeeniveau ligt en dat wordt bij het Cipitool op de trappen aangegeven. We maken nog wat foto's van de ondergaande zon boven Denver en wandelen dan naar 17th Avenue. Het blijkt dat buiten 16th Ave er weinig toeristisch vertier is in de binnenstad van Denver. Het is allemaal in die ene straat te doen. Overal staan piano's waar je op kunt spelen, hier en daar zijn schaakspellen opgesteld, en natuurlijk kent ook deze stad zijn beschilderde objecten. Zagen we eerder de koeien, bizons en laarzen, hier hebben ze een paard en een koe. Als het donker wordt lopen we nog door de wijk loco (lower downtown) en maken nog wat nachtopnames op 16th. Tijd om naar huis te gaan en natuurlijk kijken we nog even de sportuitslagen op tv. Het wordt nog afkicken de komen weken ;-)
Reageer hier