zaterdag

Las Vegas (NV) - St George (UT) 30 juli 179 mijl

Vanuit Las Vegas rijden we naar St George, nadat we 's morgens al vroeg wat boodschappen hebben gedaan. Voordeel van de 24 uurs economie is dat veel supermarkten dag en nacht open zijn en je boodschappen doen om 7 uur 's ochtends heel vlot gaat. Om 9 uur zijn we dus onderweg en met een gematigd gangetje tuffen we over de highway.Het is een raar gevoel om Las Vegas te verlaten terwijl we niet eens in de outlet geweest zijn, niet naar Fermontstreet en lang niet alle bijzondere bouwwerken in de casino's weer hebben bekeken. Natuurlijk kun je aan ziekte niets doen dus klagen we er niet over. Onderweg bezoeken we het Valley of the Fire Statepark, een klein park dat zo genoemd is omdat de rotsen in het park bij laagstaande zon in brand lijken te staan. Het is het eerste State Park van de USA.
Omdat we nog niet helemaal fit zijn doen we het vandaag erg rustig aan. We rijden door het park en komen alleen de auto uit om dingen te bezoeken die slechts een korte wandeling vereisen. Zo stoppen we bij Atlatl Rock waar door de oude bewoners van de streek petroglieven in de rotsen zijn aangebracht. Ook stoppen we even voor een korte wandeling naar Elephant Rock, waar de rots is gevormd als een olifant met een slurf van steen. Dit park moeten we zeker nog eens bezoeken, want zelfs voor het bekijken van de fire wave die Esmée vooraf op internet had ontdekt, hebben we geen energie.
We vervolgen onze weg naar St George, waar we midden in de middag aankomen. We stoppen even bij de Walmart om te bekijken of ze TomTom's hebben. Ze hebben slechts een klein assortiment, dus willen we ook nog even kijken bij Radioshack en Best Buy. Maar eerst naar ons hotel dat we via Priceline geboekt hebben. De Ramada blijkt een goed hotel met vriendelijk personeel en een zwembad, dat met dit weer en de warme temperaturen verkoeling biedt. 's Avonds even meedoen met een echte Amerikaanse gewoonte: het buffet bij Golden Coral dat om de hoek bij het hotel is gevestigd. Het blijft onvoorstelbaar hoe ze zoveel etenswaar kunnen aanbieden tegen zo weinig geld. Er is voor ieder wat wils, saladebuffet, vlees en visbuffet, pizza's, pastas en mexicaans buffet en dan staat er ook nog een kok vlees te braden (steak en ribs) om je vervolgens te verleiden met een uitgebreid toetjesbuffet. Toegegeven dat laatste is vooral taart en koekjes en een beetje ijs en veel vers fruit. Voor nog geen $12 p.p. en dan is je frisdrankje (onbeperkte refill) inbegrepen. Met een vol buikje wandelen we terug naar het hotel voor een gezonde nachtrust.
Hotel: Ramdada Inn St. George $ 56,66 incl tax

Vandaag zijn we aangekomen in de tweede staat van deze vakantie: Utah
Reageer hier