zaterdag

Richfield (UT) - Salt Lake City (UT) 7 augustus, 190 mijl

We vertrekken vandaag al redelijk vroeg richting Salt Lake City. Voordat we vertrekken boeken we nog snel even een kamer in Salt Lake City via Priceline en het lukt nog ook. We boeken voor weinig geld een kamer met ontbijt bij Howard Johnsons Express midden in het centrum van de stad, op loopafstand van de tempel.
Bij Parkcity vlakbij SLC gaan we eerst even naar de outlet. Ze lijken allemaal een beetje op elkaar en we hebben dus niet veel tijd nodig om alle winkels te "zien".
Dus door naar Salt Lake waar we neerstrijken in de Howard Johnson. Vervolgens lopen we naar het centrum - het is tenslotte dichtbij - en we belanden voor we het weten op het tempelterrein. En voordat je amen kunt zeggen word je gespot door twee "echte" gelovigen (twee sisters), eentje uit Tahiti met een moeilijke naam en sister Fox uit de USA.De sisters worden geacht om geheel op eigen kosten 18 maanden zendingswerk te doen. De brothers moeten 24 maanden op pad. De sisters hebben natuurlijk hun zendelingenpraatje klaar en vervolgens worden we van het ene gebouw naar het andere geloodst. Langs het auditorium waar iemand een prachtig kerkorgel bespeelt, naar een receptionbuilding waar enkele mini tentoonstellingen zijn en waar we voor een groot Jezus-beeld in stoeltjes worden gezet en waar vervolgens een meditatieve boodschap klinkt in het Nederlands. En, vanzelfsprekend komt daarna de "overhoring": "wat we voelen en denken bij het horen van deze woorden en wat ons in de boodschap aanspreekt." Uiteindelijk is de vraag natuurlijk of we onze naam en ons adres op willen schrijven opdat we bezoek kunnen krijgen van een van hun mensen. Dat is ons net iets te dol, dus dat doen we niet. Wat ons opvalt is hoe mechanisch een en ander in zijn werk gaat en hoe ingestudeerd de praatjes zijn. Verder valt op dat ze nauwelijks weten wat er in hun eigen kerk gebeurt, want juist een paar dagen geleden heeft hun voorman en profeet de eerste steen gelegd voor een nieuwe kerk in Brigham City, maar daar weten de zusters niets van. Misschien komt het omdat ze geen tv mogen kijken? Plots klinkt de mededeling door de intercom dat het gebouw over 7 minuten zal sluiten en dus is het tijd om afscheid te nemen. Geen moment te vroeg.
We zoeken nog even een plaats om een snelle hap te eten en vinden een Carl's Jr om de hoek, waar ze zowel burgers als Mexicanen food verkopen. Met lekker veel salsa en koriander smaakt alles vers en lekker.
Howard Johnson $52,50 incl tax
Reageer hier