zaterdag

De geplande route voor zomer 2010

Het klinkt afgezaagd, maar ook in de zomer van 2010 gaan wij naar de USA!
Dat wisten we eigenlijk al toen we in 2009 terugvlogen naar Nederland. Jos wilde heel graag nog een keer terug naar Yellowstone en Esmée wilde heel graag terug naar het gebied rondom Page, waar echt wonderschone natuur te vinden is. Beiden waren we het er over eens dat het weer 4 weken moest zijn, de 3 weken vakantie van vorig jaar is slecht bevallen: veel te kort.
Een druk jaar maakte dat de uitwerking van het reisplan lang op zich liet wachten, maar toen de rug van Esmée en de gezondheid van de poezen weer stabiel was zijn we toch maar achter een vliegticket aangegaan. Hoewel we zeker weer lonkte naar buisnessclass is het economy-plus bij Britisch Airways geworden. Het lijkt een mooi alternatief; meer beenruimte dan economy, 2 koffers van 23kg per persoon, en voldoende entertainment. Helaas geen “lounge” op de luchthaven wat volgens Esmée het aantrekkelijkste is van buisnessclass. Bij het boeken van vluchten vergelijken we naast de prijzen, ook altijd de beenruimte op de website seatguru. Reuze handig.
We vliegen op Las Vegas, Nevada en terug vanaf Denver, Colorado. Over de verdere invulling van de reis hadden we toen (maart 2010) nog weinig idee.
Als auto kozen we voor een Chrysler 300C, maar direct na het boeken kregen we spijt. Moesten we geen 4WD nemen? Was de kofferruimte wel voldoende? Dus wij snel naar de Chrysler en Dodge dealer om de auto “live” te zien en meteen besloten om het reisbureau te bellen en de auto om te boeken naar een Jeep Grand Cherokee. Een route met dirtroads behoort dan tenminste tot de mogelijkheden.
Maar wat moest nou de route worden? We wisten het nog niet, maar al snel stonden er wat dingen vast. Eerst een dag of 3,4 Las Vegas, dan graag naar Kanab/Page om White Pocket te bezoeken, Yellowstone, Mount Rushmore, Rocky Mountains NP en tot slot Denver. Tegenwoordig is er een geluk voor mensen die mooie reizen willen maken maar weinig voorbereidingstijd hebben: het internet! We kennen van het Alles Amerika Forum mensen die reisverslagen maken die én informatief zijn én gaan over de gebieden die wij graag bezoeken, inclusief tips over wandelingen, dirtroads en onbekende plekken. Dus gaan we verslagen lezen van Rob en Annie, Marjan en Jan die dit jaar maar liefst 9 weken naar de USA gingen, Karin en Marlous en natuurlijk dé site van Henriette en Hanz: ontdek-amerika.nl

Inmiddels zitten we zo'n dag of 10 voor vertrek en begint de reis, althans voor de eerste 1,5 week, vorm te krijgen. Las Vegas, Valley of fire, Snow Canyon State park, St. George, 3 nachten in Kanab en dan door naar Page.
De nieuwe afritsbroeken en ander hikemateriaal zijn ook gekocht, de poezen inmiddels ingeent waardoor we nu echt het gevoel krijgen "we gaan op vakantie". Heerlijk!

Reacties op onze weblog kun je kwijt in het gastenboek aan de rechterkant